Proč se vyplatí zateplení střechy pomocí stříkané izolace?

Teplo může z domu unikat mnoha cestami a jednou z nich je přes střechu. Z toho důvodu by měl každý majitel myslet na izolace střecha. Nejlepší možnost nabízí stříkaná izolace od firmy na zdravaizolace.com. Vyplatí se díky několika zásadním výhodám, které tato technologie přináší.

Stříkaná izolace má řadu výhod

Jednou z největších výhod je bezespárá aplikace. Polyuretanová pěna se nanáší ve formě kapalné směsi, která po aplikaci rychle expanduje a vytváří souvislý izolační povlak bez mezer a spár. Tento bezespárý povlak zajišťuje vynikající těsnění a minimalizuje tepelné ztráty, což zvyšuje celkovou účinnost izolace.

Další výhodou je rychlá polymerace, při které směs začíná chemicky reagovat za 2-4 sekundy a během 20 sekund je zcela vytvrzena. Tento rychlý proces umožňuje okamžité použití izolace a rychlou realizaci projektů. Polyuretanová pěna má vynikající tepelně izolační vlastnosti, což přináší výrazné úspory na vytápění, často až 60-70%, a to v závislosti na konkrétním rozsahu a komplexnosti zateplení budovy.

Stříkaná izolace je také velmi odolná vůči vlhkosti. Po zatečení neztrácí své izolační vlastnosti a po vysušení zůstává stejně efektivní. Polyuretanová pěna je zdravotně nezávadná, po vytvrzení je bez zápachu a chuti, což zajišťuje zdravé vnitřní prostředí. Díky své nízké hmotnosti nezatěžuje konstrukci budovy a je vhodná i pro složité a nepravidelné tvary, které jinými izolačními materiály nelze snadno izolovat.

Zdravá Izolace nabízí dva hlavní typy polyuretanové pěny: s otevřenou buněčnou strukturou, která je paropropustná a vhodná pro dvouplášťové střechy, a s uzavřenou buněčnou strukturou, která slouží jako parozábrana a je ideální pro konstrukce, kde je třeba zabránit průniku vlhkosti. Firma také poskytuje bezplatné a nezávazné konzultace na místě realizace, což umožňuje přizpůsobit izolaci konkrétním potřebám zákazníka a zajistit optimální výsledky.

Stříkaná pur pěna od Zdravé Izolace je dlouhodobě udržitelná, protože její životnost odpovídá životnosti budovy a je odolná vůči UV záření, pokud je správně chráněna. Vysoká kvalita materiálu a zkušenost aplikačních týmů zaručují spokojenost zákazníků a efektivní řešení pro různé izolační potřeby.